23948sdkhjf

Därför bryter säljare säkerhetspolicys

Dags att medarbetarna får arbetsredskap som är både effektiva och säkra.

.
I förra veckan kom en undersökning från IT-företaget VMware som visar att var tredje säljare uppger att de använder IT-verktyg som är förbjudna enligt företagets IT-policy.
I en uppföljande intervju säger VMwares Sverigechef Per Gustafsson att fler förbud och inskränkningar inte alls är rätt väg att gå:
–Ge medarbetarna rätt verktyg som kan hanteras på ett säkert sätt. Att säljarna bryter mot säkerhetsföreskrifter beror på att de vill arbeta effektivt, säger han.
Enligt undersökningen uppger var tredje säljare (32 procent) att de medvetet använder förbjudna IT-verktyg, som privata datorer, iphone-appar och molntjänster som Dropbox. Per Gustafsson tror att många bryter mot regler utan att ens veta om det.

Använder konsumentprodukter
Han förklarar att världen har gått igenom ett skifte. Tidigare var det på jobbet som man hade tillgång till den bästa utrustningen för kommunikation. I dag är det produkter designade för konsumentmarknaden som är de mest avancerade – och alla har dem. Därför är det mer effektivt för individen att använda privat utrustning även i jobbet.
En del tjänster har Per Gustafsson i en tidigare Dagens Handel-intervju beskrivit som ”en motorväg rätt in i företagens mest känsliga system” (Dagens Handel 2/2017).
– Client server-eran, där företagen kunde bygga murar runt sin känsliga information  är över. Det är dags att införa ett modernt säkerhetstänkande, säger han.

Bygg säkerhet kring individen
Den mobila moln-eran kräver helt andra grepp.
Han förespråkar att säkerheten byggs kring en identitetshanterare, som håller reda på ett stort antal identiteter. Varje gång en medarbetare behöver få access till affärssystemet öppnar hen en app som ger tillgång till datan från en klient, som kan vara vilken enhet som helst. När medarbetaren loggar ut stängs accessen ner.
Säkerheten är alltså inte byggd kring en specifik dator, utan kring medarbetarens identitet.
– Att bygga säkerheten kring individen gör att man kan skapa säkra lösningar för företag som arbetar helt mobilt.

Källa: VMware

Artikeln är en del av vårt tema om Teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094