23948sdkhjf

DHL säger upp 47 anställda

Massuppsägning på distributionscentral.

Efter förhandlingar med facket förra veckan står det nu klart att DHL varslar 47 av 72 transportarbetare på distributionscentralen i Klippan, en av DHL Supply Chains största verksamheter i landet, det skriver 8till5.se.

Distributionscentralen som främst hanterar konsumentprodukter har fått dra ner antalet anställda på grund av förlorade kunder och volymer. Förhoppningen från DHL är att i framtiden kunna återhämta dessa förlorade volymer.

– Vi hoppas och arbetar hårt för att få nya kunder och få tillbaka volymerna, Klippan är en av våra viktigaste verksamheter och har varit det under många år, säger Mikael Jinglöv, vd för DHL Supply chain till 8till5.

För att rädda företagets verksamhet gick Transport med på att göra avsteg från turordningsreglerna.

– Vi tycker att det är viktigt att företaget kan behålla kompetens och att de med yrkeskvalifikationer blir kvar, för att företaget ska kunna överleva och skaffa nya kunder framöver. Vi är inte intresserade av att företaget lägger ner, utan hoppas att det kommer på fötter igen, säger Ali Schibl, ombudsman på Transportarbetareförbundet i Helsingborg till 8till5.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125