23948sdkhjf

XL-Bygg rekryterar för att växa

David Mattsson ska planera byggkedjans nyetableringar.

I april tillträder David Mattsson som etableringsansvarig på byggkedjan XL-Bygg. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Agora där han arbetade med kommersiella fastigheter. Han har tidigare jobbat med butiksnätsplanering på Coop Fastigheter.

– Min uppgift blir att hjälpa XL-Bygg att att etablera nya anläggningar på rätt plats, vid rätt tillfälle och i rätt storlek, allt för att skapa bättre förutsättningar för den enskilda delägarens lönsamhet, säger David Mattsson.

Rekryteringen är ett led i XL-Byggs strategi för att öka kedjans tillväxt. Den går bland annat ut på att genomföra flera nyetableringar och att arbeta med ett offensivt tillväxtmål.

– Vi har en stor investeringsvilja hos våra delägare och många nya aktörer som vill bli del av vår framgång. Men vi har hittills saknat ett reellt tillväxtmål och en tydlig strategi för hur vi ska växa. Nu sätter vi upp en process för butiksnätsplanering som också innefattar ett konkret stöd till våra delägare i form av handelsutredningar, typlayouter och hyresförhandlingarna. Målet är att jobba som en helägd kedja men på de villkor som gäller för oss som frivilligkedja. Våra delägare ska få bästa möjliga förutsättningar att förverkliga sina planer, säger Karin Eriksson, vd XL-Bygg.

XL-Bygg är en kedja bestående av cirka 100 friståendebygghandlare som driver drygt 130 butiker i Sverige. I januari öppnade en ny XL-Bygg Fresks-butik i Härnösand och under våren står Norrköping, Lidköping och Malmö på tur för nya anläggningar.

– Vi har förfrågningar på ett tiotal lägen under året, både från befintliga delägare och konkurrenter, säger Karin Eriksson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08