23948sdkhjf

Ska ge snabb leverans av läkemedel – dygnet runt

Under året lanserar Apoteket hemleverans inom två timmar i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Under året ska Apoteket genomföra en satsning på att leverera varor snabbare till sina kunder. I Malmö, Göteborg och Stockholm ska den som beställer apoteksvaror på nätet kunna få sin leverans inom två timmar. Först ut att få tillgång till tjänsten blir Stockholm, följt av Malmö och Göteborg.

I Stockholm ska leveranserna kunna genomföras dygnet runt.

– Apotekets e-handel ökade med drygt 40 procent förra året och appen Mitt Apotek har laddats ned fler än 700 000 gånger. Hemleveranserna kommer att göra det enklare för våra kunder att få snabb tillgång till sina läkemedel. Vi fortsätter också att utveckla vår rådgivning i digitala kanaler där testen av dygnet-runt-chatt med farmaceuter fortsätter. Det är viktigt för oss att möta kunden på bästa sätt både på apotek och i digitala kanaler, säger Eric Lundberg, marknadsdirektör, Apoteket.

Enligt en ny undersökning som utförts av Novus på uppdrag av Apoteket handlar 30 procent av alla svenskar apoteksvaror på nätet. Som en följd av detta håller de fysiska apotekens roll på att ändras. Enligt Novus-undersökningen kan drygt hälften av alla svenskar tänka sig att betala för att få olika hälsotjänster utförda där, till exempel resevaccinering, allergitest, blodtrycksmätning, blodsockerkoll, hörsel- eller syntest, enklare sårvård eller hälsokontroller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125