23948sdkhjf

Det blir inget nytt varuhus

Ikea ställer in planerna på ett nytt varuhus i Kungens kurva.

Ikea lägger ner planerna på att bygga ett nytt varuhus i Kungens kurva. Det meddelar tidningen Fastighetsvärlden efter en intervju med Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig expansion och affärsutveckling på Ikea.

– Vi har kommit fram till att istället förbättra det befintliga varuhuset, säger hon.

Ikea har länge arbetat tillsammans med Huddinge kommun i planeringen av det nya varuhuset. Planen var att flytta ut verksamheten till en utbyggd del av köpcentret mittemot medan det gamla varuhuset revs ner och det nya byggdes upp på samma ställe. När allt var klart skulle varuhuset sedan byggas ihop med köpcentret, skriver Fastighetsvärlden. Men nu har de planerna alltså skrotats.

En anledning som lyfts fram är ett ändrat köpbeteende, där allt fler köp sker via nätet. År 2017 genomfördes 10 procent att Ikeas försäljning online, enligt Anna Pilkrona Godden. Även den fysiska handeln ökar, påpekar hon, men inte lika snabbt som e-handeln.

– Vi ser ett ändrat konsumtionsbeteende och vill till exempel satsa mer på e-handel. Vi vill förbättra upplevelsen att handla oavsett om man gör det i butik eller via e-handel, säger hon till Fastighetsvärlden.

Varuhuset i Kungens kurva är – tillsammans med det i sydkoreanska Seoul – Ikeas största i världen.

Den planerade utbyggnaden av köpcentrumdelen Kungens Kurva Shoppingcenter ska fortfarande genomföras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079