23948sdkhjf

Här är Dagens Handels mest lästa artiklar 2018

Vi summerar året som gått med tio nyheter som präglade branschen.

Många nyheter har passerat under året. Några stack ut och fick extra många läsare. Från sexköpsskandalen i början av året till XXL:s vinstvarning i december. Här är Dagens Handels tio mest lästa artiklar online 2018.

 1. I slutet av november skrev vi om 20-åriga entreprenören Edvin Johansson som öppnat en helt automatiserad och obemannad butik i lilla Ekängen, norr om Linköping. Artikeln fick ett enormt genomslag i sociala medier.
  Student öppnar obemannad butik

 2. Inom detaljhandeln har 598 företag gått i konkurs under årets första elva månader. En av årets mest uppmärksammade konkurser inträffade i juni då Gallerix gick i graven ett år efter rekonstruktionen.
  Gallerix i konkurs

 3. Flera lågprisföretag har genomfört en aggressiv expansion under året. Inte minst Dollarstore som öppnade fyra butiker samma novemberdag och fortsätter expansionen nästa år med ytterligare 30 butiker.
  Lågprisraketen öppnar 34 nya butiker

 4. Året öppnade med en skånsk sexskandal. En toppdirektör som arbetade med näringslivsfrågor i Helsingborgs stad erkände att han köpt sex och togs omedelbart ur tjänst.
  Näringslivsprofil avgår efter sexköp

 5. Ett annat företag med aggressiva expansionsplaner är drivmedelskedjan St1 som gett sig in i kampen om måltidskunderna. St1 har tagit över 104 stycken 7-Eleven butiker från Reitan som nu öppnas i en rasande fart.
  Explosionen: Öppnar 104 butiker

 6. Väntan på Amazons inträde har präglat hela handelsåret. Många artiklar har skrivits i ämnet. Den som klickats allra mest handlar om Amazon Business-filial som öppnades under hösten.
  Amazon ett steg närmare – har etablerat filial i Sverige

 7. Dagarna före jul vinstvarnade sporthandelskedjan XXL efter en misslyckad Black friday. Samtidigt lämnade vd:n Ulf Bjerknes företaget – bara 18 dagar efter att han tillträtt posten.
  XXL:s vd lämnar – efter 18 dagar

 8. I november stod det klart att ytterligare ett Åhléns-varuhus blir offer för butiksdöden. Varuhuset i Örnsköldsvik öppnade 1959 som Tempo. Den 19 januari stängs Åhléns-butiken.
  Här lägger Åhléns ned – efter 59 år

 9. Butiksdöden har som sagt präglat året och också varit ämne för många rapporter och seminarier. I maj presenterade Svensk Handel en prognos om att 11 000 butiker riskerar att försvinna till år 2025.
  Butiksdöden värre än väntat

 10. I januari gick Ingvar Kamprad bort, men hans livsverk lever vidare och artiklar om möbeljätten väcker alltid stort intresse. I slutet av augusti skrev vi om att Ikeas servicecenter inte gick hem i Norge.
  Ikea stänger ned i Norge
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063