23948sdkhjf

Handlare vill se kameror i Stenstan

Vill se krafttag för att få bukt med skadegörelse i Sundsvall.

Flera handlare däribland Akademibokhandeln och en spel- och tobaksbutik i Sundsvall fick skyltfönster krossade under den gångna helgen, det rapporterar Sundsvalls tidning. 

Nu vill ägaren av spel- och tobaksbutiken Kjell Undén se krafttag mot skadegörelsen och skapa ett tryggare Sundsvall och en åtgärd han förespråkar är kameraövervakning i Stenstan.

– Det registreras ju när larmet går och då kan man se vilka som rört sig i området vid den tidpunkten. Men det krävs också en politisk vilja för det, säger Kjell Undén till tidningen.

Kjell Undén har tidigare varit utsatt för rån, stöld och blivit hotad med kniv och fick nyligen avhysa ett gäng drogpåverkade från butiken men är fast besluten om att fortsätta att driva verksamheten och inte vika ned sig för hot och våld.

– För mig som liten företagare kostar det här 10 000 kronor, det är en utgift som drabbar min rörelse. Sedan vill vi ju skapa ett tryggare Sundsvall helt enkelt, vi måste vara mer vaksamma mot det här, vi måste sätta stopp nu. Det är allas ansvar, säger Kjell Undén till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078