23948sdkhjf

Apoteket spränger gränsen i Töcksfors

I dag öppnar Sveriges största apotek i gränshandelsmetropolen Töcksfors. På totalt 800 kvadratmeter kan norska gränshandelskunder bunkra och spara stora pengar, skriver Apoteket i ett pressmeddelande.

Nu kan Norrmännen komplettera den ökande gränshandeln med att även inhandla läkemedel billigare. Utöver receptfria läkemedel kan norska kunder med ett skriftligt recept även hämta ut receptbelagd medicin.

– Med det nya apoteket i Töcksfors sjösätter vi vår första konceptbutik som avviker från den gängse bilden av hur ett svenskt apotek ser ut. Vi kommer att utveckla fler butikskoncept och låta lokala förutsättningar få ett större genomslag i vår affärsutveckling, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket AB, i en kommentar.

Apoteket blir det största till ytan i Norden och ligger i Töcksfors shoppingcenter som lockar folk från hela stor-Oslo. För den norska konsumenten finns det mycket pengar att spara på receptfria läkemedel och andra apoteksprodukter.

– Det lägre prisläget och en billig svensk krona gör det mycket lönsamt att göra apoteksärenden på den svenska sidan om gränsen. Hade jag drivit apotek några mil in i Norge hade jag nog varit lite orolig, säger apotekschefen Annica Fjäll i Töcksfors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125