23948sdkhjf

Ny vd för Adlibris

Sparkade vd:n har fått en efterträdare.

Ett halvår efter att den förra vd:n tvingades bort har Adlibrisgruppen klart med en ny vd. Jonas Karlén tillträder i november. 

Jonas Karlén har lång erfarenhet inom digitala konsumenttjänster och kommer närmast från rollen som vd på Linas Matkasse. Han har även ett förflutet från ledande tjänster på MTG, bland annat som vd för streamingtjänsten Viaplay och som vd för Viasat, och från Vattenfall. 

– Adlibris är ett av de mest omtyckta och välkända e-handelsföretagen i Norden och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet förverkliga de många möjligheter som Adlibris har. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från konsumentprodukter, digitala tjänster och supply chain kommer att vara till stor nytta för Adlibrisgruppen, säger Jonas Karlén i en kommentar.

Jonas Karlén efterträder Johan Kleberg som under uppmärksammade former i mars fick sparken från Adlibris efter ett logistiskt haveri under julhandeln och ett kraftigt resultatras för nätbokhandeln.

I Adlibrisgruppen ingår e-handelssajterna Adlibris, Kökets favoriter, Bamba, Type & Tell, Discshop, Odla.nu, Roliga prylar, Makujakauppa, Adlibris Go samt Adlibris två fysiska butiker.

– Jonas Karlén är en erfaren vd och ledare med stor erfarenhet av såväl digitala konsumenttjänster som e-handel. Styrelsen är övertygad om att Jonas är rätt person för att tillsammans med Adlibrisgruppens kompententa ledning och medarbetare utveckla bolaget i rätt riktning med fokus på lönsam tillväxt, säger Tomas Franzén, styrelseordförande Adlibris AB.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078