23948sdkhjf

Beijer bygger gigantiskt varuhus i Söderhamn

Marknadsledaren satsar vidare

Beijer Byggmaterial som under 2019 genom uppköp blev störst på byggmaterial i Sverige, fortsätter sin tillväxtresa i Söderhamn.  Nu uppförs ett helt nytt, stort och modernt byggvaruhus på Långtå.

Med en modern drive-in, ett brett sortiment och fokus på logistik och tjänster så ser Beijer fram emot att serva den ökade efterfrågan från byggproffs i och kring Söderhamn.

Beijer Byggmaterial har under flera år visat en mycket stark tillväxtkurva där man växer snabbare än marknaden. Beijer är den ledande aktören inom den professionella byggmaterialhandeln och genom en ny anläggning i Söderhamn vill man försätta att växa vidare i ett geografiskt viktigt område.

Planerad byggstart är satt till efter årsskiftet och det nya byggvaruhuset beräknas stå klart för öppning i slutet av 2020.

– Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att bygga en större och mer anpassad anläggning i Söderhamn och det känns otroligt kul att kunna berätta att vi snart börjar bygga ett nytt varuhus. De här kommer bli ett enormt lyft för våra kunder och personal, säger Pär-Ola Persson, regionchef för Beijer Byggmaterial.

I dagsläget har Beijer en mindre anläggning på orten. Det nya byggvaruhuset blir en komplett hämtanläggning. Den totala ytan uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter och kommer ha en drive-in med ett brett sortiment.

Ett stort fokus vid anläggningen kommer ligga på att öka servicen kring frakt och utleveranser på orten. Anläggningen är strategiskt bra placerad vid Långtå nära flera huvudtrafikleder för att kunna erbjuda snabbhet och smidighet för de professionella byggkundernas behov och underlätta vid leveranser.

– Vi ska vara Söderhamns självklara byggvaruhus där man enkelt och snabbt ska kunna handla det man behöver, snabbt in och snabbt ut. Sen ska vi se till att öka nivån på frakttjänster med utkörning här på orten, säger Anders Spinnars, filialchef Söderhamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14