23948sdkhjf

Säkerhetsföretaget värvar CFO från Apoteket

Lämnar apotekskedjan efter nära fyra och ett halvt år som finanschef.

Eva Hemb har utsetts till ny finanschef, CFO, för Prosero Security Group. Hon kommer närmast från rollen som finanschef för Apoteket och lämnar apotekskedjan senast under december 2021.

– Eva har gjort ett fantastiskt arbete för Apoteket under sin tid som CFO, och har haft en framträdande roll i vårt utvecklingsarbete. Jag vill rikta mitt allra varmaste tack till henne och samtidigt gratulera hennes nya arbetsgivare till en stark rekrytering. En process för att rekrytera en ny CFO kommer att inledas omgående, säger Ann Carlsson, vd och koncernchef på Apoteket och som snart själv lämnar apotekskedjan för att tillträda som vd för Systembolaget. 

Förutom Apoteket har Eva Hemb även ett förflutet från B&B Tools, Saint Gobain och Dahl och hon beskrivs ha stor erfarenhet från liknande tillväxtbolag i internationell miljö, något som välkomnas av den nya arbetsgivaren.

– Med Eva får vi in precis den kompetens Prosero nu behöver när vi med fortsatt högt 
tillväxttempo stärker vår position i alla hemmamarknader. Evas erfarenhet från bolag i 
internationell miljö baserade på decentraliserad affärslogik och från ledande befattningar 
inom börsnoterade B&B TOOLS-koncernen kommer att vara värdefullt i den expansiva fas vi nu befinner oss i, säger Fredrik Gren,vd på Prosero i en kommentar.

Prosero Security Group, startat 2017, är verksam i Norden och  erbjuder kompletta, skräddarsydda lösningar inom lås, larm, övervakning och passersystem. 

Företaget finns på 89 platser varav 53 i Sverige och resterande del i Norge, Danmark och Finland.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078