23948sdkhjf

Plantagen fortsätter med anrik trädgårdshandel

Blir nu ägare av trädgårdsbutiken i Bergianska i Stockholm som kedjan tidigare arrenderat.

Plantagen har ingått avtal med Kungl. Vetenskapsakademien, KVA, om att förvärva den trädgårdsbutik med tillhörande tomt, byggnader och parkering som kedjan fram tills i dag har arrenderat.

”Plantagens avsikt är att utifrån ett långsiktigt perspektiv driva och utveckla trädgårdsbutiken vidare, i samklang med det omkringliggande området. Affären är villkorad av tillstånd från Lantmäteriet att stycka av den aktuella delen av fastigheten, och avhängig av att tillstånd ges till en avstyckning”, uppger Plantagen i ett pressmeddelande.

– När det blev tydligt för oss att KVA sökte framtida alternativ för tomten i Bergianska var det viktigt för oss som hyresgäster att vara med och bevara en öppen plats som människor har tillgång till. Vi är både tacksamma för, och bundna till, kulturskyddet och regelverket för nationalstadsparken och planerar för att utveckla verksamheten i samklang med detta. Området har stora kulturhistoriska värden och vårt mål är en långvarig relation baserad på respekt för naturen och miljön som Bergianska har att erbjuda, säger Nina Jönsson, vd, på Plantagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109