23948sdkhjf

Årets stadskärna korad: ”Jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid”

Helsingborg utsågs under onsdagskvällen till årets stadskärna 2022 och klådde därmed de två övriga finalisterna Trollhättan och Simrishamn.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Helsingborg jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid, säger Annika Boman, juryns ordförande och styrelseledamot i Svenska Stadskärnor i en kommentar.

Utmärkelsen delas ut av Svenska Stadskärnor och Helsingborg får priset för ”handlingskraft och mod” och för gott samarbete och arbetssätt mellan aktörerna i staden. Därtill lyfts satsningar som bland annat stadsutvecklingsmässan H22 City Expo som innovativt sätt att arbeta för att lyfta staden.

Juryns motivering lyder:

Det är tydligt, strukturerat och det är långsiktigt. Vid taktpinnen finns en modig cityorganisation som lagt stor vikt vid att inte att vara personberoende och som vågar testa nytt tillsammans med stadens aktörer och invånare. Visionen och målen är klara och leder såväl näringsliv som kommun framåt i snabb takt - i riktning mot en älskad stadskärna!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Jysk vänder blad: ”Har varit ett bra år”
Digitala lösningar gör QR-koden het igen
Modebutik stänger efter ett år
Här vill Eko öppna – hoppas ånyo på fastighetsägarnas och kommunens goda vilja
Omflytt i Lidingö Centrum ska stärka erbjudandet
Elons resultat försämras: ”Det är lätt att bli fartblind”
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094