23948sdkhjf

Reitan ser kraftigt minskat resultat

Norska Reitan Convenience som driver Narvesen, Presbyrån, 7-Eleven och R-kiosk har presenterat siffror för året som gått och där går det att konstatera att rörelseresultatet minskat till 409 miljoner norska kronor, att jämföra med föregående års 569 miljoner. Totalt omsatte företaget 16,1 miljarder norska kronor (15,9).

Sedan 2015 har 44 Reitan-butiker, 33 av dem Narvesen-butiker och 11 av dem 7-Eleven lagts ned.

– Omsättningen i Narvesen och 7-Eleven präglas traditionella varugrupper magasin, tidingar, spel och biljetter som har sjunkit beroende på dels ändrade läsvanor och dels digital lösningar, säger Kenneth C. Olsen, vd på Reitan Convenience till Nettavisen.

Under 2018 har dock Reitan kraftsamlat och öppnat ytterligare 50 nya butiker.

– Vi fortsätter arbetet med att ställa om våra butiker från traditionell kiosk till modern convenience med ett rikligt utbud av mat och dryck med sundare alternativ i alla länder, säger administrerande direktör på Reitan Convinence Johannes Sangnes i ett pressmeddelande

Reitan Convenience säger att de vill fortsatt växa och under året köpte de bland annat Caffeine, en kaffekedja med 60 försäljningsställen i Estland, Lettland och Litauen där driften övertogs i februari i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125