23948sdkhjf

Zoo.se förvärvar: ”Vi har ambitionen att vara branschens absolut snabbast växande aktör”

I början av januari i år gick Investeringsbolaget Eequity tillsammans med Mandatum Asset Management, MAM, in med 300 miljoner kronor i familjeägda husdjurshandlaren ZOO.se.

I samband med kapitaltillskottet formulerades målet att bli en miljardaktör med både fysiska butiker och e-handel. Tillväxt skulle bland annat ske genom ”strategiska butiksuppköp” samt nyöppningar vid sidan av att accelerera den digitala affären.

Nu meddelar aktören avsikten att förvärva butikerna Tassarna i Linköping och 25:an Katt & Hund - Djurens Värld i Luleå. Butikerna har enligt Zoo.se ”en stabil tillväxt och omsätter i konsumentled cirka 60 miljoner kronor tillsammans”.

– Vi är stolta över den tillväxt vi har i ZOO.se och vårt mål är att finnas tillgängliga på attraktiva platser över hela landet och även ha Nordens bästa e-handel inom segmentet. 25:an Hund & Katt - Djurens värld i Luleå och Tassarna i Linköping är framgångsrika verksamheter som passar perfekt in i den strategin, säger Christer Åberg, vd ZOO.se i en kommentar.

Förvärven beräknas ske i juni och butikerna byter namn och skylt till Zoo.se.

– Vi har med glädje fått möjligheten att ingå i en större gemenskap och blir nu en del av ZOO.se. Vi kommer fortsätta att utveckla butiken och erbjuda samma fantastiska service som innan tillsammans med branschens bredaste sortiment. Allt för våra kunder i Luleå, säger Evelina Jensen, från familjen Jensen Andersson som är ägare av 25:an Katt & Hund - Djurens Värld i Luleå.

Så sent som i augusti i fjol förvärvade Zoo.se fem butiker i Norrland på ett bräde och fördubblade antalet butiker. 

– Vi har ambitionen att vara branschens absolut snabbast växande aktör och kommer i högt tempo bygga för miljardomsättning i en spännande marknad med stora möjligheter och god underliggande tillväxt. Det här två butikerna blir ett mycket bra komplement för ZOO.se, inte minst genom sina fina lägen, och vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med dem, säger Pierre Olofsson, vice vd och retailansvarig i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
H&M:s aktie faller efter granskning
Värvas till Bergendahl Home – ska vara med och forma ny ledning
Lager 157 går mot strömmen – expanderar i Danmark
Jysk vänder blad: ”Har varit ett bra år”
Digitala lösningar gör QR-koden het igen
Modebutik stänger efter ett år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.096