23948sdkhjf

AJ Produkter i ny miljonaffär

Inredningsföretaget AJ Produkter i Halmstad växer med förvärvet av arbetsplatsinredningsföretaget DPJ Workspace.

Med köpet stärker AJ Produkter sin position på marknaden för kontorslösningar i Sverige och Europa.

DPJ Workspace omsätter cirka 450 miljoner kronor och fokuserar på försäljning, leverans och installation av möbler och inredning för kontor och offentliga miljöer.

– DPJ har gjort en imponerande resa och står verkligen ut på marknaden. Vi har följt bolaget över tid och är nu väldigt glada över att få fortsätta resan tillsammans. DPJ kompletterar AJ Produkter väldigt bra. De har lyckats att ta en tydlig position mot en spännande kundgrupp och vi ser att vi kan fortsätta växa framgångsrikt parallellt som helt enskilda bolag, säger Enock Johansson, vd och ägare AJ Produkter.

– Vi är väldigt glada att få ett så starkt bolag som AJ Produkter i ryggen. Vi har vuxit väldigt snabbt på kort tid. Nu får DPJ en stabilitet och en ägare som verkligen tror på vårt koncept så vi kan fortsätta växa. Att AJ också är familjeägt och matchar oss i företagskultur gör att vi ser alla möjligheter för ett fint samarbete som ska gynna båda bolagen, förklarar Peter Johansson som fortsätter som vd på DPJ Workspace.

AJ Produkter har sedan tidigare helägda produktionsanläggningar i Slovakien och Pole. Under oktober månad förvärvades ytterligare en anläggning i Litauen.Affären med DPJ Workspace behandlas nu av Konkurrensverket och förväntas bli klar före årsskiftet.

Företagen kommer att fortsätta att verka som fristående varumärken och inom olika kundsegment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094